How to fix suspend/hibernate stop working after new linux install

This is for those who had suspend/hibernate working fine, and then suddenly it stopped working. So you must be wondering what is broken? Or what have you done wrong to your system. This is because you either have installed another copy of Ubuntu or someother linux on separate partition and that changed the UUID of swap partition. So now you need to tell your Ubuntu system about that new UUID.

Below are the steps to solve the above mentioned problem.

Step 1. Run the following command to find out the UUID of swap.

sudo blkid

Step 2
. Check your /etc/fstab if it contains the correct UUID of swap partition, if it does not fix it.

Step 3. Check your /etc/initramfs-tools/conf.d/resume for the swap UUID, and if it does not contains the correct UUID fix it too.

Step 4. Run the following command to update your initrd file.

sudo update-initramfs -u

Step 5. Restart your system.

The above solution has been tested and worked on Ubuntu 8.04

Advertisements

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: